Thursday, March 5, 2020

MUA Saira Shams


Publicatie Dreamz Magazine Februari 2020


Sadhana Lila’s favorites.

De komende tijd zou ik graag bepaalde mensen in de spotlight willen zetten. Mensen die het echt verdienen, mensen die altijd voor me klaarstaan en inmiddels goede vrienden zijn geworden. Mijn favorites!

Als artiest zijnde ben je constant bezig met netwerken. Je komt veel mensen tegen tijdens events, foto en videoshoots, interviews, optredens, studiosessies en meer. Met sommige werk je fijn en met sommige minder. Het is allemaal een kwestie van gewoon ervaren. Soms raden mensen me af om met bepaalde fotografen, make up artiesten, boekers, producers, organisaties e.d. te werken omdat zij nare ervaringen hebben met de desbetreffende persoon of personen. Vaak gaat dat bij mij de ene oor in en de andere uit. Tuurlijk blijft het wel in je achterhoofd zitten, maar ik ben iemand die graag zelf ondervind hoe bepaalde mensen zijn.

Publicatie Dreamz Magazine Februari 2020

Er zijn een aantal personen met wie ik al jaren erg fijn werk en inmiddels goede vrienden zijn geworden. Er is er één die mijn beste vriendin is geworden. Dat is de super talentvolle Saira Shams. Ongeveer 9 jaar geleden richtte ze haar eigen bedrijf UniQue op. Ze verzorgt make up, haar, mehndi en nog veel meer. Als je met haar werkt merk je dat ze veel meer kan en doet. Ze doet styling, ze zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt, ze luistert aandachtig naar je wensen, geeft goede tips en helpt assisteert veel bij shoots en bij andere (belangrijke) gelegenheden. Op mijn trouwdag was ze uiteraard mijn MUA (Make Up Artist). Zonder Saira had ik nooit zo gestraald op mijn grote dag. Dit herken ik terug bij andere bruidjes en jarigen die ze opmaakt.
Het mooiste aan Saira is haar persoonlijkheid. Ze is enorm bescheiden. Ik merk dat ze zichzelf vaak wegcijfert voor mensen waar ze om geeft. Dit is iets wat ook veel pijn en emoties met zich meebrengt. Soms doe je moeite voor mensen die het uiteindelijk allemaal niet waard waren. Je hebt goede intenties, maar andersom steken ze een mes in je rug. Het doet dan echt pijn. Ik heb dit ook meerdere malen in mijn vak meegemaakt, helaas ontkom je er niet aan. Er wordt geroddeld, gestookt, afspraken worden verbroken, er worden geruchten verspreid, klanten worden benaderd met valse informatie, opdrachten worden geboycot, noem maar op. Vandaar dat je een dikke huid moet hebben om in dit wereldje te zitten. Je moet er maar tegen kunnen. Je leert je lessen soms echt op de harde manier in dit wereldje. Een ieder wilt geld verdienen en succesvol zijn. Sommige willen dit doen over de rug van een ander. Er zijn er maar een aantal die dit kunnen zonder anderen te kwetsen. Als Saira bepaalde aanbiedingen krijgt waarvan ze weet dat ik dat niet zo leuk zou vinden dan slaat ze het af. Andersom is dit ook het geval. Friends before cash & succes. Je leert echt op je hoede te zijn in het wereldje van de showbizz. Er zijn mensen met wie we allebei nare ervaringen hebben. Die houden we nu dan ook netjes op afstand.
Als mijn look wordt verzorgt door UniQue straal ik zoals ik net al vertelde. Ik krijg altijd ontzettend veel complimenten als ik  met haar werk en foto’s van de looks of videobeelden posten op social media. Ze is mijn favoriete MUA, dit wilt niet zeggen dat ik niet met anderen mua’s werk of andere make up artiesten niet goed vind. Als ik opdrachten krijg waarvoor ik een MUA nodig heb gaat mijn voorkeur altijd uit naar Saira, dat geef ik ook door aan de boekers. Helaas is dit niet altijd mogelijk, soms is er al een MUA geregeld of gaat de voorkeur van de boeker uit naar een andere MUA. Dat vind ik dan niet erg, tenzij het er ééntje is met wie ik echt niet wil werken. Als het er ééntje is die ik niet eerder heb meegemaakt ben ik echt altijd erg nerveus. Ik weet dat niet wat ik moet verwachten. Ik heb wel eens een aantal keren gehad dat ik zo slecht was opgemaakt of dat ik een look had die totaal niet bij me paste of niet mijn smaak was. Dan kan zo een hele opdracht er onder lijden. Ik zit dan uiteraard ook niet lekker in mijn vel.


Model Marya Sakhi opgemaakt door Saira

Ik heb nu talloze shoots en shows gedaan met Unique. Elke look was weer mooi, sterk en uniek! Soms deed Saira looks bij mij waar van ik niet eens wist dat ik ze kon hebben. Onze signature look is toch wel met hoog haar en opvallende eyeliner. De laatste shoot die we hebben gedaan was met plat haar en zonder eyeliner! Iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat kon hebben, maar ik vond het zo leuk dat ik het vaker doe nu. Die shoot is gedaan ter promo van mijn nieuwe track en clip: Jora Jori. In dit magazine vertel ik hier meer over. Ze weet me altijd te verassen. Elke keer weer een look waarmee ze de vorige look overtreft.  
Ik raad haar altijd bij iedereen aan. Ik heb nog nooit persoonlijk van iemand gehoord dat die haar daadwerkelijk geboekt had en niet tevreden was met haar look. Als je haar boekt is het altijd in overleg mogelijk om een proeflook te doen. Zo weet je van te voren wat je te wachten staat en dan kan je uiteraard altijd je voorkeuren doorgeven. Samen kom je er dan zeker uit. Ze is altijd op tijd en doet net dat beetje extra voor je als ze in staat is.
Ze heeft vele artiesten opgemaakt zoals Shreya Ghoshal, Annie Khalid, Barbie, Hind, Naseebo Lal, Fajah Lourens, Kamal Raja en meer. Ook heeft ze voor bekende televisie shows en commercials make up mogen verzorgen. Zoals bij RTL, SBS 6, Zee TV.
Ze heeft haar eigen wimperlijn genaamd Lashes by UniQue. Een mooie lijn met wimpers voor elke gelegenheid. Voor meer informatie zie www.unique-makeup.nl


Model Ashvita Jakhari opgemaakt door Saira

We hebben een vast vriendengroepje: 3 modellen (Marja Sakhi, Diana Chinnoe, ik en Saira Shams de MUA). Al zou je denken dat Saira ook één van de modellen is als je haar ziet. Wat ben ik blij dat ik deze meiden heb leren kennen. Ze zijn echt een verrijking in mijn leven. Ik heb enorm veel plezier en leuke herinneringen met ze. Zulke mensen heb je echt nodig in je leven en dankzij hun heb ik bepaalde doelen bepaald in mijn carrière. Als het even tegenzat kon ik ook altijd bij ze terecht. My favorites!

No comments:

Post a Comment