Thursday, March 5, 2020

Jora Jori15 Februari 2020 was het dan eindelijk zo ver. Mijn clip shoot voor mijn nieuwste track genaamd Jora Jori. Sinds ik solo ben gegaan is dit mijn 2e videoclip die ik zelf uit ga brengen samen met mijn manager Vixz Project. Het heeft even geduurd. Het was niet makkelijk om een team te vinden die onze wensen kon vervullen. Vooral de juiste producer en videograaf vinden was nog al een struggle. Iedere producer heeft zijn eigen sound, prijs, voorwaarden, talent, kennis en mentaliteit natuurlijk. Voordat ik solo was hadden we een band met een volledige crew die al compleet was en kwaliteit kon leveren. Er was een standaard gezet voor mij. Mensen hadden ook bepaalde verwachtingen als ik aankondigde dat ik iets zou uitbrengen wat helemaal begrijpelijk is natuurlijk.
Het was eng toen ik net solo ging, ineens sta je er zelf voor. Ik had wel support van Vixz, maar ook voor hem was dit avontuur nieuw. Inmiddels hebben we vele lessen geleerd. Je wordt er ook harder van. We zijn echt de moeilijkste niet, maar nu hebben we echt geleerd dat we niet overal ja op kunnen zeggen en dat niet een ieder betrouwbaar is. Zeker als je zelf veel geld, tijd en moeite gaat investeren ergens in, mag je best kieskeurig zijn. Zeker als je je naam die je zorgvuldig opgebouwd hebt jarenlang gaat verbinden aan iets of iemand. Je wilt namelijk wel iets goeds leveren. Daarvoor moet je principes hebben.
We hebben veel meegemaakt, vooral leuke dingen. Eigenlijk al meteen vanaf het moment dat ik solo ging kregen we leuke aanbiedingen. Mijn eerste solo track genaamd Djaise Trein was controversieel. Het zijn eigen teksten die ik geschreven heb in het Sarnami. Vooral in Suriname is hij heel goed ontvangen.

We zijn nu voor iets commerciëlers gegaan.  Een cover van “Chane ke khet mein” uit de Bollywood film “Anjaam”. Wij hebben de track “Jora Jori” genoemd. Dat is een stuk tekst die er in voorkomt die ik wel sterk vond. Het betekend “Met agressie gedaan” of “geforceerd”. Het past ook leuk bij de script die ik heb verzonnen voor de clip.
De producer van de track is Donovan Carson. Hij is heeft onze verwachtingen overtroffen. Wij hebben samen met Donovan en zijn band Beat Rockerz getourd in Suriname in maart 2019. Daar hadden wij al in de gaten dat hij erg muzikaal is en fijn om mee samen te werken. Ongeveer 2 weken geleden hebben wij de track opgenomen. Het verliep allemaal soepel. Allebei zijn we erg enthousiast over het nummer. Manager Vixz is helemaal te spreken over Donovan.

Donovan is sinds zijn 16e (al 24 jaar) actief in de Hindipop scene. Hij produceert al meer dan 10 jaar. Hij speelt keyboard en is ook al 8 jaar lang bandleider van Beat Rockerz. Elk weekend staat hij met zijn band op de bühne. Ze spelen op dansavonden, bruiloften, festivals, noem maar op. Ze hebben een breed repertoire.
Ik ben heel erg blij met de track. Het is lekker uptempo met veel dhol er in. Daar ben ik altijd al fan van geweest. Mijn stem komt in dit nummer door de coaching van Donovan goed tot zijn recht.

Nadat we het nummer hadden afgerond hebben we meteen een fotoshoot ingeplanned. Ik werd opgemaakt door mijn favo MUA Saira van Unique en de foto’s werden gemaakt door Ramoe Sewraj (ook één van mijn beste vrienden en topfotograaf) in het Indian Business & Culture Centre te Rijswijk. We mochten daar shooten. We werden heel goed ontvangen en we kregen veel vrijheid. De eigenaren Aroen Bridjmohan en Radjni Alakhramsing zijn superlief en supporten artiesten altijd tot zo ver ze kunnen. We konden daar erg creatief zijn en dat zie je terug op de foto’s. Wat een mooie resultaat! Ik had twee schitterende jurken aan van Le Chique. Een zaak die gevestigd zit in Zoetermeer. Ik mocht jurken gaan kiezen, ik kon bijna geen keuze maken omdat ze allemaal oogverblindend mooi zijn. Ik straalde dan ook tijdens de shoot door mijn mooie look die van top tot teen klopte.
De clip hebben we geschoten in Rotterdam. Dhiran Paltan van DP Studio heeft samen met zijn crew prachtige beelden geschoten. We hebben de beelden grotendeels geschoten in sportschool 6ft8. Ook daar mochten we onze gang gaan. Een te gekke locatie, we kwamen niets te kort. Wat waren ze lief daar. Iedereen die aan de track en clip heeft meegewerkt verdiend echt een shoutout. Alles verliep moeiteloos. We hebben zo hard gelachen die dag, de sfeer was top. Ik heb dit zelden meegemaakt op deze manier. Wat een top team! Ik ben helemaal in de wolken en ik kan niet wachten tot de we de clip gaan releasen.  Er zitten elementen in die ik al jarenlang in mijn hoofd had. Zoals boksen een gave storyline, actie, een twist en met wat mysterie er in. Het is namelijk echt een dansnummer geworden. Uiteraard konden danseressen niet ontbreken. Shelley Pahlad en Darshenie Sewradj hebben die rol fantastisch vervuld. Qua uiterlijk waren ze ook precies wat ik in gedachten had voor die scenes. In het script wat ik had geschreven had ik mijn vriendinnen tevens ook modellen Kimberley van der Terp en Chaya Singh gecast. Die hebben het uitmuntend gedaan.
Er waren nog wat ideetjes die ik voor de clip wilde gebruiken, maar we hebben besloten dat voor een andere clip te bewaren. We hadden al enorm veel variatie aan beelden. In mijn vlog kun je zien hoe alles is verlopen. Die zet ik online na de officiële release van de videoclip.

Iedereen bedankt die meegewerkt heeft aan de track en clip. Nog een special thanks to: Aniel Chotkoe, Vixz Gowrising, gitarist Ricardo Bardri, Randy & Rohit van DP Studio, Zariena van LeChique, Rayn Hossainkhan van Ray-Media, Taufan Homan en Lara van 6ft8, Sharida, Gobind en Amar van Dreamz Magazine.  

Publicatie Dreamz Magazine Februari 2020

No comments:

Post a Comment